Nepřehlédněte

Zobrazit informace

Vyhledat

Přehled událostí

P Ú S Č P S N
30
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
O kompostér lze stále žádat
Obsazení volné pracovní pozice "DĚLNÍK (čištění města)"
Odpad obsahující azbest je nutné zabalit do pytlů
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
31
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
1
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
2
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
3
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
4
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
5
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
6
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
7
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
8
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
9
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
10
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
11
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
12
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
13
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
14
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
15
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
16
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
17
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
18
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
19
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
20
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
21
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
22
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
23
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
24
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
25
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
26
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Volné pracovní pozice - letní brigáda
TÁTAFEST - 23.07.2022
27
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská knihovna - dovolená
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Uzavření sběrného dvora 4.7.-17.7.2022
Varování ČHMÚ – VELMI VYSOKÉ TEPLOTY (VYSOKÝ STUPEŇ NEBEZPEČÍ) a SILNÉ BUŘKY
Volné pracovní pozice - letní brigáda
Letní kino - 09.07.2022
TÁTAFEST - 23.07.2022
Zdravotní přednáška O BYLINKÁCH A MASTIČKÁCH - 21.07.2022
28
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská knihovna - dovolená
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Uzavření sběrného dvora 4.7.-17.7.2022
Varování ČHMÚ – VELMI SILNÉ BOUŘKY (VYSOKÝ STUPEŇ NEBEZPEČÍ)
Varování ČHMÚ – VELMI VYSOKÉ TEPLOTY (VYSOKÝ STUPEŇ NEBEZPEČÍ) a SILNÉ BUŘKY
Volné pracovní pozice - letní brigáda
Letní kino - 09.07.2022
TÁTAFEST - 23.07.2022
Zdravotní přednáška O BYLINKÁCH A MASTIČKÁCH - 21.07.2022
29
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská knihovna - dovolená
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Uzavření sběrného dvora 4.7.-17.7.2022
Varování ČHMÚ – VELMI SILNÉ BOUŘKY (VYSOKÝ STUPEŇ NEBEZPEČÍ)
Varování ČHMÚ – VELMI SILNÉ BOUŘKY (VYSKOKÝ STUPEŇ NEBEZPEČÍN) a POVODŇOVÁ BDĚLOST
Volné pracovní pozice - letní brigáda
Letní kino - 09.07.2022
TÁTAFEST - 23.07.2022
Zdravotní přednáška O BYLINKÁCH A MASTIČKÁCH - 21.07.2022
30
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská knihovna - dovolená
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
O kompostér lze stále žádat
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Ukončení platnosti a výměna bankovek 100 Kč až 2 000 Kč s tenkým stříbřitým proužkem
Uzavření sběrného dvora 4.7.-17.7.2022
Varování ČHMÚ – VELMI SILNÉ BOUŘKY (VYSOKÝ STUPEŇ NEBEZPEČÍ)
Varování ČHMÚ – VELMI SILNÉ BOUŘKY (VYSKOKÝ STUPEŇ NEBEZPEČÍN) a POVODŇOVÁ BDĚLOST
Volné pracovní pozice - letní brigáda
Letní kino - 09.07.2022
TÁTAFEST - 23.07.2022
Zdravotní přednáška O BYLINKÁCH A MASTIČKÁCH - 21.07.2022
1
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská knihovna - dovolená
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Uzavření sběrného dvora 4.7.-17.7.2022
Letní kino - 09.07.2022
TÁTAFEST - 23.07.2022
Zdravotní přednáška O BYLINKÁCH A MASTIČKÁCH - 21.07.2022
2
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská knihovna - dovolená
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Uzavření sběrného dvora 4.7.-17.7.2022
Letní kino - 09.07.2022
TÁTAFEST - 23.07.2022
Zdravotní přednáška O BYLINKÁCH A MASTIČKÁCH - 21.07.2022
3
Město Jílové vyhlašuje veřejnou sbírku
Městská knihovna - dovolená
Městská policie Jílové hledá nového strážníka
Rekonstrukce budovy Městského úřadu Jílové
Uzavření sběrného dvora 4.7.-17.7.2022
Letní kino - 09.07.2022
TÁTAFEST - 23.07.2022
Zdravotní přednáška O BYLINKÁCH A MASTIČKÁCH - 21.07.2022
Drobečková navigace

Úvod > Úřad > Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů

Dne 25. května 2018 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (anglicky: General Data Protection Regulation odtud dále jen „GDPR“), které se týká zpracování osobních údajů fyzických osob (nově upravuje pravidla stanovená dosud zák. č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů). Mezi hlavní důvody přijetí nařízení GDPR patří rychlý rozvoj informačních technologií a s ním související proces globalizace. 

 

Tímto nařízením se musí řídit správci a zpracovatelé osobních údajů ze všech zemí EU a ve všech odvětvích, vč. veřejné správy.

 

Osobním údajem je podle GDPR každá informace o identifikované nebo identifikovatelné fyzické osobě (subjektu údajů). Identifikovatelnou fyzickou osobou je fyzická osoba, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat, zejména odkazem na určitý identifikátor (jméno, číslo, síťový identifikátor) nebo na jeden či více zvláštních prvků fyzické, fyziologické, genetické, psychické, ekonomické, kulturní nebo společenské identity této fyzické osoby.

 

Mezi obecné osobní údaje řadíme: jméno a příjmení, pohlaví, věk a datum narození, osobní stav, ale dnes již také IP adresu, fotografii nebo audiovizuální záznam. Obecné nařízení věnuje speciální pozornost zpracování zvláštních kategorií osobních údajů, jimiž jsou údaje o rasovém či etnickém původu, politických názorech, náboženském nebo filozofickém vyznání, členství v odborech, o zdravotním stavu, sexuální orientaci a trestních deliktech či pravomocném odsouzení. Do kategorie citlivých údajů nařízení zahrnuje genetické, biometrické údaje a zejména veškeré osobní údaje dětí.

 

Naopak z působnosti GDPR jsou vyloučeny anonymizované údaje, údaje zemřelých osob a údaje získané v rámci činnosti čistě osobní povahy (určené jen pro osobní potřebu, a uživatel je nebude s nikým sdílet – např. soukromý adresář), které nemají obchodní či institucionální charakter.

 

V nařízení GDPR jsou nově zakotvena i některá práva subjektů osobních údajů, případně jsou některá stávající práva zpřesněna. Člověk, jehož osobní údaje správce eviduje, má právo na poskytnutí informací o svých údajích nejen ve chvíli jejich předání, ale i kdykoli později. Pokud se to nedotkne práv jiných osob, má právo i na poskytnutí kopie svých údajů. Za další kopii už ale můžete požadovat přiměřený poplatek. K dalším právům patří i právo na opravu nepřesných údajů, právo vznést námitku, např. proti dalšímu zasílání marketingových nabídek, a také právo na vymazání údajů, ale pouze pokud není relevantní důvod pro jejich další uchovávání.

 

Město Jílové (dále jen „město“) zpracovává osobní údaje a další informace týkající se občanů města a dalších subjektů údajů v rámci samostatné

a přenesené působnosti. Osobní údaje lze, pokud existuje alespoň jeden z těchto důvodů:

  • zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje,
  • zpracování je nezbytné pro splnění smlouvy,
  • zpracování je nezbytné pro splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým je pověřen správce,
  • zpracování je nezbytné pro ochranu životně důležitých zájmů subjektu údajů,
  • subjekt údajů udělil souhlas pro jeden či více konkrétních účelů.

 

Většina osobních údajů je tedy městem zpracovávána na základě povinností, uložených mu zvláštními zákony. Na taková zpracování osobních údajů

o subjektech údajů se nevztahuje povinnost získat souhlas subjektů údajů. 

 

Zásady ochrany osobních údajů se však uplatňují na všechny informace, týkající se identifikované nebo identifikovatelné fyzické osoby. Zpracování osobních údajů městem je prováděno zákonným způsobem, je pro občany (či jiné fyzické osoby) transparentní a informace a všechna sdělení, týkající se zpracování těchto osobních údajů, jsou snadno přístupné.

Pokud město zpracovává osobní údaje na základě souhlasu fyzické osoby, jsou tyto osoby upozorněny na případná rizika, vyplývající ze zpracování, a také na pravidla, záruky a práva, která podle GDPR mají. Pokud subjekt údajů udělí souhlas se zpracováním údajů, musí být dobrovolný a je oprávněn jej kdykoliv odvolat. Účely, pro které jsou osobní údaje zpracovávány, jsou jednoznačné a legitimní. Rozsah shromažďovaných osobních údajů je vždy přiměřený a omezený pouze na údaje nezbytné pro naplnění stanoveného účelu. Rovněž doba, po kterou jsou osobní údaje uchovávány, je omezena na nezbytné minimum. Při veškerém zpracování osobních údajů jsou aplikována opatření, která zaručují náležitou bezpečnost a důvěrnost těchto údajů.

 

Pověřenec pro ochranu osobních údajů

V souvislosti s přechodem na novou legislativu proto přijímá i město Jílové organizační, bezpečnostní a technická opatření k zabezpečení systémů, informací, dat a osobních údajů, aby zajistilo soulad s GDPR. Obce jako orgán veřejné moci ve smyslu čl. 37 GDPR jsou též povinny jmenovat pověřence pro ochranu osobních údajů, tj. osobu, která bude dohlížet na zpracování osobních údajů (dále jen „pověřenec“) a poskytovat v této oblasti odborné poradenství. Zároveň pověřenec komunikuje s dozorčím orgánem, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) a spolupracuje s ním případně při řešení podnětů ze strany subjektů údajů.

Pověřence musí mít každá obec, dále každá instituce rozhodující o právech a povinnostech osob (např. školy) a také instituce, jejichž hlavní činnost spočívá v rozsáhlém zpracování citlivých údajů (např. nemocnice). Pověřence naopak nemusí mít městské knihovny.

 

Pověřenec města Jílové pro ochranu osobních údajů:

                        Ing. Ivana Bílková

                         tel.: 778 449 003

                         email: dpo@mujilove.cz

 

 

 

Důležité odkazy:
https://eur-lex.europa.eu
www.mvcr.cz/gdpr 
www.uoou.cz
gdpr.uoou.cz